roadtripen närmar sig

på tisdag är det äntligen dags för våran efterlängtade roadtrip mot örebro. runt kl 2 på tisdag beger vi oss i två bilar till örebro för att bo på hotell och festa på joakims birthdayparty! fest mitt i veckan, och ingen skola. det är fint.



helg

i helgen har det varit mycket innebandy på schemat, match i fredags - vinst med 9-0. Match i lördags -det räcker med att säga att vi förlorade. efter matchen blev det pizza med sanna anna och nicke, för att sedan förfesta hemma hos mig. sedan bar det av till madsen i bondstorp, där det blev en lyckad kväll!

dagens citat av anna friberg. ett internskämt så få förstår.
- men nej mathilda, det är salt.





   


fenixkvällen

idag var det en halvdag i skolan för att sedan planera inför fenixkvällen. tycker att det var ovanligt med lite folk faktiskt. Brukar vara fullt i skolans lokaler men idag var det lite sådär. trevligt var det iallafall trots att uppträdanden medmera kanske inte var de bästa, haha jag hade inte sökt till våran skola efter ett sånt intryck man fick idag. men det får vi hoppas många bortser ifrån. arabisk dans, vet inte om det någonsin har förekommit på våran skola förr, men idag så, gav kanske lite fel intryck.

nu har one tree hill tagit mig med storm igen! på senaste har de nya avsnitten av säsong 5 varit lite halvbra, men det senaste som kom ut nu i tisdags, det var det bästa på länge. kan man bli annat än kär i julian? nej. + till one tree hill som ligge på inne listan igen.

min inne-novemberlista
att skratta
idomin [min nya drog, kommer bli svårt att ta sig ur beroendet]
earl grey tea, man tröttnar aldrig.
innebandy
one tree hill
gossip girl [jag älskar ed westwick!]
pussar & kramar
partydrinkar och sena krogenkvällar
rosa & lila naglar
solarium
apelsiner & clementiner


nu ska jag ägna mig åt film :) natti!


defination

-and in that moment he realized it's not what you are or who you are but who they allowed you to be.



-det gör vi du

att något så enkelt som att lägga på ordet du på en mening kan låta så otrevligt, tillochmed katigt.

- det kanske vi kan göra du , eller när man frågar något snällt och personen svara med - det gör vi du. varför inte bara säga, det gör vi eller något annat gulligt.



ett minus till alla personer som lägger på ordet du i onödiga tillfällen, ni kanske inte märker det själva men det låter lite självsäkert/snobbigt.


ett varmt inlägg till en kall vardag

usch vad tråkigt det är när man går utanför dörren och möts av kylan, som tränger igenom jackan och man ångrar att man gick ut, eller upp överhuvudtaget. jag gillar snö och jag verkligen älskar att åka snowboard, men kylan skulle jag kunna leva utan. i helgen blev det inte så mycket gjort. match igår mot husar och där kan vi bara konstantera att domarna var idioter och vi var mycket bättre än motståndarna. blev en myskväll med malin anna och sofia, och en film som var sådär. idag har jag ägnat dagen åt att plugga & städa, världens roligaste I guess. Ikväll ska jag äta massa goda apelsiner vi har hemma och kolla på filmen seabiscuit, ett tips! den är kanon.

dagens låt får bli
maria - blondie
en gammal låt som man aldrig tröttnar på.


don't you wanna take her home
she walks like she don't care

en tankesprocess

idag var det en kort dag i skolan. ikväll hoppas jag kunna säga hejdå till tjejerna. :)


jag tycker det här med att jag har inte tid är så överdrivet. visst man kan ha mycket att göra, det har jag med. med det finns alltid tid till någonting om man vill det tillräckligt mycket. att inte ha tid till något är samma sak som att inte vilja göra det. är det tex så svårt att ha en pojkvän och kompisar samtidigt? för många är det de och det är säkert väldigt lätt att det blir så när man är kär över öronen. men i våran ålder slutar det oftast med att " vännerna är allt" till slut. ett tips till er där ute, tänk på vilka som betyder något för er, och gör allt för att ha dem kvar. tänk att vakna upp ensam en dag, och man har ingen att ringa.



a drop in the ocean

idag började dagen med idrottsprofilering. sedan bar det av till vårdcentralen för att ta bort min glasbit i foten som suttit där sen i lördags. jag tror den är helt bort nu! :) lite ömt och så är det ju men ändå, blir match på lördag! yes. måste finslipa lite på konditionen nu bara efter min långa tid av sjukdom.

på lördag åker madde & sofia till thailand, jag kommer sakna dem mycket och vara minst lika avundsjuk. men är inte sverige toppen i dessa gråa dystra dagar, fyllda av regn och lockigt hår. nej jag hatar regn, speciellt när det påverkar mitt hår.


dagens låt
ron pope - drop in the ocean

cause you are my heaven


idag får en magaluf bild göra dagen mer pepp.





en obotlig romantiker

idag var det en ledig dag. har lekt med mina pinglor och myst :) sofia fick körkort idag, är inte det fantastiskt! hon satte allt på första försöket ! grattis my hun.




åkte till djursjukhuset i stan med lowis, hon var helt frisk i lungorna nu :)
bara att skriva om henne gör att jag saknar henne. nu ska jag ner och mysa med min sötnos. kommer snart bilder på henne.


blev även bonde söker fru. att man inte kan sluta skratta åt wille, han gör hela programmet värt att titta på!
-jag som är en obotlig romantiker. / wille från bonde söker fru


kärlek har inga begränsningar

idrottsdagen blev lyckad. jag fick hoppa in extra som spelare i josefins och julias lag. det gick oväntat bra för oss! :) vann mot enbart killar 3 matcher och snygga var målen!
sedan blev det hem till anna för att dricka vatten och äta mackor och kolla nya avsnittet av one tree hill, som var en besvikelse. Det var lätt det sämsta avsnittet av den här säsongen hitills. Ikväll blir det att ta det lugnt för att imorgon ta det ännu lugnare på hemstudiedagen. 

detta måste du kolla.


http://www.youtube.com/watch?v=HjWtRYaxmWM

ett bevis på att det finns goda människor & djur.
att rädda en lejon unge från döden och sköta den tills den är vuxen för att sedan släppa den fri i afrika.
och att återvända till det fria djuret ett år senare, och han känner igen dig. kärlek har inga begränsningar.
sånt skulle man offra allt för.

love knows no limits and true friendship last lifetime.




pinsamheter


finns det en max gräns för hur mycket man får göra bort sig? en maxgräns för hur mycket du själv orkar stå emot. förstår vi inte själva inombords att upprepar du samma pinsamheter för många gånger kommer allt till ett slut. är inte pinsamheter något av de jobbigaste som finns? när man står försvarslös och helt röd i ansiktet och räknar sekunderna eftersom man vet att efter ca 5 sekunder är man inte röd som en kräfta längre. men det är alltid lika kul att skapa situationen att någon blir så röd, då får vi bara tillbaka. men ett skratt förlänger livet, inte sant.?

pinsamheter, de finns överallt och det konstiga är att vi själva på något sätt är grunden till dem.

idrottsdag för fenix kunskapscentrum

idag är det idrottsdag halva dagen, jippie!
eftersom vi går idrottsprofileringen är de vi som står för innebandyturneringen.
Jag och anna fick den högt uppsatta rollen som "tidsansvariga". Det ordet står för respekt, eller?
detta blir en slapp dag och likaså imorgon, då det är studiedag.






förändringar kan vara bra.

18 år på systemet!

Enligt FN:s barnkonvention är du vuxen när du har fyllt 18. Då får du körabil,köpatobak och rösta. Du kan tvingas ut i krig för attdöda.

I alla europeiska länder får du också köpa starköl och vin i affär. Utom i Sverige (och Island).

Det tycker vi är fel. Moderata ungdomsförbundet i Skellefteå arbetar för att alla som är myndiga ska få handla på Systembolaget.

Alla vet att ungdomar under 20 trots åldersgränsen inte har någraproblem att få tag i alkohol. Åldersgränsen leder istället till ensvart marknad där smuggling och hembränning frodas.

Droppa en röst för att göra Sverige till ett alkoholvänligare samhälle !

  

Skriv under namninsamlingen för att sänka åldersgränsen på Systembolaget till 18 år!

http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=2072

  

Kopiera och lägg upp på din Blogg/Bilddagbok, nu!





tips till den ekonomiske

i fredags träffade vi en kändis på fyllan. sofia kände igen en dam från tvprogrammet "halv åtta hos mig" som visas på kanal 4, måndag-torsdagar, halv åtta. efter autografer bar det av till tusen och en natt.

i lördags blev det kaos, det spårade ur. när ska folk lära sig att hantera det, kommer vi alla göra det någon gång? eller kommer samma drama återspeglas på varje fest. jag vaknade upp nästa dag fortfarande full och med glasbitar i vänster foten. haha. den rena smirnoffen blev lite för mycket och jag tror att den väckte dåliga minnen för min mage sen magaluf resan då spritfan förgiftade mig och gjorde att jag konstant spydde de sista dagarna. haha, smirnoff och mathilda är en dålig kombination.

jag har ett tips till dig som vill vara ekonomisk och som alltid får för höga mobilräkningar, som jag.
för det första, byt till kontantkort, du är mer begränsad och har koll på hur mkt du gör åt.
men de stora tipset är att på fester
lämna mobilen hemma
då blir de inga fylle sms och inga fyllesamtal.
jag känner alltid behovet att skicka sms och ringa när man festar, kolla vad alla gör osv.
men detta behovet har jag inte känt de två senaste festerna då mobilen stannat hemma.
och det är positivt att komma hem för där väntar minst 5 olästa sms och säkert lika många missade samtal.
visst är det kul att ha olästa sms?
och man slipper svara eftersom det är för sent och personerna brukar oftast höra av sig dagen efter, via hemetelfon.
ekonomiska jag, en bättre människa. 

 nackdelen är ju dock om alla i gänget lämnar mobilen hemma.



känner du igen den här mobilen?
det är sex and the city carries.


friday Im in love

krogen igår var kul, lite mindre kul var mina fötter dagen efter. man ångrar alltid sitt skoval efter några timmars dansande medmer.




I return to you like I always do



now I run to you like I always do
when I close my eyes I think of you

I return to you like I alwyas do.




högskole mässa i gbg

idag var det dags för högskole mässan i gbg. jag anna och malin var dock bara där ca 30minuter och tog broschyrer.
sen bar det av till stan där jag köpte ett par superheta partypjuks på zara! =) me gusta.

nu har jag fixat paketet till lilla friberg som idag även var med i tidningen.
jag tror alla som såg bilden där kom, hon var vacker!

dagens citat
- kalla mig inte allor en gång till!

dagens låt
denzel - spin me around





my dearest


min raraste sötaste och finaste anna friberg.







födelsedagsbarnet!

nu är pärlan anna panna 18 =)



en skönhetens inlägg

har du aldrig kännt dig vacker och fin och velat visa det men det har inte funnits någon där. visst är det tråkigt att tvätta bort en fin sminkning eller tvätta håret när det är fint men måste tvätta det för att du har tränat? har du aldrig tittat dig i spegeln och tyckt att det ser för bra ut för att tvätta bort. man lägger ner timmar på att göra sig fin för fest. sminkningen ska bli perfekt, men jag tycker ibland att det är impulssminkningarna som blir finast. de du ägnar minst tid på och koncentration. slöseri med produkter och engagemang. det är hoppet som finns där, att om det händer något, då är jag redo.


malin mattson mårn & mathilda flodin


omöjligt att finna

hola amigas =)
detta har varit en bra dag som började dåligt. började med punka på cyklen, vilket gjorde att jag fick åka bil till skolan. ganska okej men va fan min cykel var nyss imnlämnad för punka, fick hem den i fredags. jag ska klaga!
filosofi där resultatet av provet var mycket bättre än väntat! :) sedan en ganska okej naturkunskaps b lektion.
träning med småtjejerna och snart bär det iväg för en träning med damlaget.

har försökt fixa lokal till en försenad insparksfest i en månad nu, det är omöjligt. finns inte ett enda ställe i denna ort som vill hyra ut, så vad gör man? förslag tack. det kommer antagligen inte blir mer lokal fester här längre, isf måste man ha bra bra kontakter.

helgen bestod kortfattat av att spendera tid med tjejerna. marängswiss hos malin i lördags. det var mums.

idag ska jag änltigen träna efter en lång period av sjukdom.


är man i allas ögon en idiot tills man bevisat motsatsen?

det är så lätt att döma folk efter rykten man hört om dem eller annat. - den killen går inte att lita på, han är helt dum i huvudet. när en person uttalar dessa ord om en annan person har hon eller han dömt personen i lyssnarens ögon. för personen som hörde detta kommer han alltid stå för svek, och vara en idiot. det är de man tänker på när man ser personen.är detta rättvist kan man fråga sig. tänk på att när du själv sprider rykten som har 50% chans att de är sanna om inte mindre att du förstör för den här personen när han lär känna nya människor. ska alla inte få en egen chans att döma en person. det är så enkelt att säga att man skiter i ryktena man har hört om någon. kanske en del kan det, men jag tror nog att det ändå ligger och tär inuti personens huvud. rykten, det jävligaste och mest opålitligaste som finns.

vi har alla spridit rykten, det är jag säker på. vågar du vara den personen som säger stopp när ryktet nått dig?

ett första intryck, det är så avgörande.

är man i allas ögon en idiot tills man bevisat motsatsen?




spanien i bilder

nu är det dags att ladda upp bilderna från spanien med klassen. fler bilder kommer att finnas på facebook eller bilddagboken.





















låt den rätte komma in

igår bar det av till jkpg med anna fia och sanna för att gå på bio. efteråt var vi alla eniga om att detta var en dålig film. hur kan den ha fått så bra betyg?

på vägen hem fanns det även tíd för att rädda grodor bla.

gossip girl

det här programmet toppar alla listor.


skandal

nu ikväll klockan halv nio ringde min doktor angående besöket jag gjorde för en vecka sen idag. jag har halsfluss, och det kläcker han nu. att det ska ta en vecka för att få fram något som inte ens tar en dag, om ens en timma. det är ju konstigt, haha. frisk som jag känner mig,- pencillin.

idag var det ett kort besök på engelskalektionen, den är bara 1.5 tim lång.

sen bar det av till pauline för att mysa och kolla bonde söker fru. träffade hennes söta hund också :)


imorgon blir det skola med bästaste friberg, som idag kände sig mobbad för första gången.


puss




halkvarning

igår kväll var nästan en omöjlig dag att ta en promenad på. jag insåg det efter fem meter. trots allt blev det en lång runda.

om

det kunde ha varit 8 månader idag.



sushi för nybörjare

idag bestämde jag mig för att prova sushi, aldrig ätit det på allvar förr.
men jag blev besviken, hur kan något som ser så gott ut smaka så illa?
man kan jämföra det med livet, en kille kan vara hur attraktiv som helst, men när man väl lär känna honom blir man besviken.

men nu har jag testat, och sushi kankse inte är något för mig trots allt.



ett tankarnas inlägg , haha.

nu kanske carro tycker att jag är ännu mer negativ på min blogg, men upplevelser ger ibland ett negativt intryck. haha.


det tar kål på mig

jag vill bli frisk. jag orkar inte sitta uppe hela nätterna för att jag knappt kan andas liggande, och jag mår dåligt hela tiden.
min kondition är lika med noll säkert och min förkylning som aldrig går över ska vi inte prata om.


men jag hoppas ni mår bra! =)


att lämna en kärlek bakom sig

snart kommer du hit, för att hämta dina saker. & jag vet inte hur jag känner, fast jag vet att det är dags att sluta känna nu. det är bara så svårt att släppa taget om någon man älskat så, varit med hela dagarna och upplevt saker med.

tack för tiden, jag ångrar inget.



den största frågan

jag hatar när alla frågar vad jag ska göra efter gymnasiet, om jag ska plugga vidare och till vad isåfall. och att ingen aldrig nöjer sig med svaret jag vet inte, bara att jag ska plugga vidare. svarar man jag vet inte kommer det följdfrågor och tips på saker man ska göra. åk dit, plugga där, flytta hit. tips är alltid bra men gör även beslutet svårare.

så när någon frågar vad jag ska göra efter gymnasiet svarar jag,
jag har en hemlig plan, men det är en lögn.


jag vill göra så mycket, men först och främst vill jag uppleva min uppväxt med mina tjejer.


den största frågan,
vad vill jag göra med mitt liv?

-leva & skratta.

ett skratt förlänger och är livet.

......

already been there , already done that.


jag har äntligen




hittat hårfärgen som är mest lik min vanliga, & jag trivs!

 
malin & mathilda




att lära sig att leva med det

nu är det gjort. jag har kollat hela sex and the city boxen och det känns väldigt tomt just nu.
haha.

dagen har spenderats hemma eftersom jag vaknade med feber inatt och andningssvårigheter.
Imorgon blir det möte i skolan och lite annat, ledig annars.

lördagen var kul! spenderades med carro, moa och fanny. vi tyckte att vi var ett lite otippat gäng och utan förväntningar åkte vi till skillingaryd för att förfesta. kvälllen blev lyckad trots att jag egentligen var sjuk.


killar är svin, dagens nya sanning.


cause I know how it hurts.





dagens sanning

if you don't care, I don't care.



jag vet vilket spel vi spelar.
så var aldrig generös eller något sånt, man får skylla sig själv fastän moralen säger tvärtom.



ångest

världens tråkigaste lov och den sämsta halloween någonsin, det var idag.
vill bara spola tillbaka tiden och ångra mitt beslut om att festa, stanna hemma och bara kolla film, ensam.
denna dagen vill man inte minnas, men korten är hyfsat okej ändå. haha det enda.
onödigt att dricka så lite som jag gjorde nu när jag är sjuk, mår kasst nu och vill bara sova, men min näsa är så täppt att jag aldrig lär somna. & mitt rum känns inte hemma, haha fyfan.


ett deppinlägg är vad jag bjuder på idag. hoppas ni andra får en kul kväll.

det enda +: et idag.

+ min & fias nya hälsning











RSS 2.0