To be or not to be, that is the question

just nu kollar vi på hamlet på engelska c lektionen. väldigt oseriöst utan lärare och undertexter på svenska. nu har jag googlat filmen så jag kan nästan gå hem.

igår jobbade jag och anna på danish as planned, endast fyra timmar dock. lite småsurt nu i efterhand med gött igår. har kollat de senaste one tree hill avsnitten nu med, och hell vad bra dem var!

and I give up forever to touch you

Idag är jag ledig vilket innebär plugg och jobb ikväll. Ska göra klart andra utkastet av projektarbetet nu så det kommer ur världen, trött på det är förnamnet. Ska även göra en svenska c inlämning klar och en engelska c. bye bye min lediga dag. På torsdag blir det förfest med bästa gänget hos joakim sen studentfest på sliver :) & på fredag ska vi fira valborg igen hos joakim. men gud vilket tråkigt blogginlägg, återkommer när jag har något kul att dela med mig av.

sleeping in my car, I will undress you

nu sitter jag här efter långa pass i helgen och i fredags. nu har jag tjänat tillräckligt till peace and love och till dansbansfestivalen om vi så ska på den. utlandsresan är snart också klar kanske, får jobba lite till på den. usch vad jag är trött och att veta att jag ska jobba på charken idag och imorgon, vara ledig onsdag sedan jobba torsdag till söndag i hok gör det inte så mycket bättre. trots dessa hårda tider, haha hann vi med att festa i lördags, jag anna sofie och malin. en trevlig kväll ute i klevshult hos Calle och sedan pubafton :)  lika kul var dock inte att gå upp kvart i sex för att jobba tio timmar, men jag lever mina vänner.


the traditionally kort


ved hög eller hög ved?

det har varit ett hett samtalsämne i vägen hem från hok. Om man ser ved ligga format i en hög, säger man:
- kolla vilken hög ved?
eller
-kolla vilken ved hög?

haha till slut kom vi fram till att ved hög använd om man ska säga att det är en ved hög
och hög ved, där ligger en hög ved.

det var skönt att äntligen få träffa våran pärla sofia. På jobbet har vi lekt med golfbilar och haft en cutt kö. '
man kan fan cutta sig mot de mesta om man vill, som brandsläckare och kapsyler. Varför inte välta ner en vagn med glas så får man glas splitter, ännu bättre. :)


sunshine sunday

jag är förbannad & lite omotiverad till att jobba idag, imorgon och tisdag eftersom jag jobbat hela veckan. men den 25e nästa månad är de jag som är happy, och inte du?


what if  all the memories you have never leave the heart?

anna har en vän med en bil som vi ska åka i till peace and love i sommar

håkan hellström. du har varit med oss i regn och solsken, sena sommarkvällar, dystra dagar som glada. & nu kommer vi äntligen få se dig igen på peace and love i sommar! Det blir inget öland under midsommar som det ser ut nu, inget firande av den högtiden alls, lite deprimerande kan tyckas. Men istället för tre dagar i tält på en camping på någon ö blir det fem dagar i tält på en festival. Jag ser för och nackdelar. Jag oroar mig dock för hygien och tillgång till plattgång och det dära, töntig som jag är vet jag att tält livet inte är något för mig och mitt hår, det kan anna malin och fia vara vittnen för. Mitt hår har inga bra minnen från midsommar i halmstad 2006. letade nyss på blocket efter husvagnar, det är för dyrt och de billiga är not good. det får bli fribergs tält. Jag kommer hata och älska det där tältet under resan. Precis som jag hatar och älskar choklad.

jag har lurat mig själv för många gånger nu







Lika öppen av sig som en dörr som aldrig stängs.

Visste ni att Malin Matsson Mårn är lika öppen av sig som en öppen dörr som aldrig stängs. Detta skrev anna i hennes rekomendationsbrev då Malin ska söka plats som aupair. Hon skrev det inte tillslut, men hon tänkte. Har gått och skrattat åt det hela dagen idag på jobbet, för vi som känner henne vet att hon inte är lika öppen som en ostängd dörr ;) Istället blev det: she gives the children what they want, haha.

Blev en typ halvdag i skolan, var ledig egentligen men lite saker som behövde göras. Sedan började jag jobba vid tolv och slutade vid sju. Har faktiskt inget kul att berätta mer om dagen, en halvtrist dag som gör mig ännu mer taggad för att antingen skaffa en love? nej förresten, ska ju flytta snart. Jag vill till norge nu! Men det är ju ganska trist utan närhet mår jag säga. Men vad är några ensamma nätter under din tonårstid när man förmodligen kommer dela säng med samma person i många många år sen, gött att vara ensam när man kan eller borde?

Idag blev de inga fotografin då jag kände att motivationen till att fota låg på noll. I helgen kanske vi ska ta våra "vi är coola hästtjejer" bilder. Pauline även numera känd som en "danishare" ska givetvis fotografera oss. Hoppas dock att de blir fint väder då vi ska sitta barbacka i klänningar på våra hästar.

we gonna elope to mexico

Im so sorry och jag har dåligt samvete. skulle uppdatera som bara tusan men istället har jobbet och skolan och mina fina tjejer och killar tagit all tid. Det är väl en bra ursäkt? eller ska jag skylla på växthuseffekten som vanligt?
I torsdags var vi ett gäng vid fenix baksida och grillade och drack. det var myspys och många sådana kvällar kommer inom kort att komma. Fredag och det var finally innebandyträning. Jag älskar den sporten så otroligt mycket och är något jag på något sätt hela tiden kommer att vilja göra i mitt liv, spela eller träna innebandy. Senare på kvällen blev det grillning hos favoriten maddlin larsson och sedan ett läskigt besök och spökletande i hultsgärde. Patrik och Joakim hade åkt dit i förväg visade det sig och skrämde oss som bara den när vi åkte förbi den öppna stora ladan där det sägs att folk har hängt sig. åk dit en sen natt och sjutton vad rädd du kommer bli! När vi stod där utanför ladan och patrik kom utspringande där ifrån tog malin våra händer och vi kutade alla till bilen. Till och med Oscar och Rasmus sprang. På lördagen började dagen med jobb med söta Madde andersson, blev en kul dag på jobbet. På kvällen beslöt sig jag malin och sofie vid klockan halv nio att vi skulle festa till det i min bar för att sedan åka till anton. Det blev en mysig förfest med söta tjejer och mycker kort, undra varför kameran alltid ska vara med när det är alkohol med i bilden. Fulla och glada åkte vi till anton, sen till dennis, felix och slutligen till max. tack för en trevlig kväll tjejer och killar. :) På söndag vaknade jag tidigt, bakis och allmänt otaggad för att gå upp. Jag trodde det var fult väder ute och blev glad, då kunde jag ligga inne hela dagen och kolla film utan att behöva en anledning till att göra det, typ som att vara sjuk. Me givetvis kom solen och jag gick upp, städade, pluggade och sen kollade jag film :)

idag har jag vaknat sent, pluggat mycket, sprungit och kollat film och serier, drog!
Läste även maddlins blogg och tyckte synd om henne. hon var framme i england men det var inte som förväntat.
Läs den :) www.larsssonmadeleine.blogg.se










mitt hus blir jobbigt varmt under sommaren och våren


det dracks absint, inte överdrivet gott.


visste ni att vicknings chips är som grill chips fast tjockare för att de ska vara lättare och bättre att dippa, haha.


sooooofiiie :)




mallan ville vara anna wannabe och slå min älskade teddy.


<3


jag önskar att jag aldrig träffat dig

det gjorde så ont i hennes hjärta när han sa dem orden. Han menade att det skulle vara för hans egen skull, så han kan gå vidare och glömma henne. Eftersom de båda två vet att deras tid är över. Fastän hon alltid inte vill att den ska vara över så är den det och med tiden kommer hjärtat att bli helt igen för att på nytt kunna känna samma sak. Jag ångrar inte att jag träffade dig, vet du hur mycket jag älskade dig? Och på ett annorlunda sätt älskar jag dig fortfarande. jag ångrar ingenting. Det är inte vi längre, men fyfan vad jag saknar dig. jag saknar att du inte finns i mitt liv som du gjorde förr. att begära att vi ska vara vänner är svårt och kanske nästintill omöjligt. men jag vill inte att du ska försvinna, bort från mig.


det är dem som är dina riktiga vänner

matilda flodin
du är min stjärna
och att få dela några timmar med dej ida kunde inte varit bättre
att se dej gråta för min skull när jag lämnade dej
det kunde inte värmt mitt blödande hjärta mer
du är och kommer föralltid vara mitt nummer ett
jag älskar dej med allt
och jag kommer gå genom eld och vatten för dej

ur : larssonmadeleine.blogg.se

jag älskar dig!

friday finally

nu ska jag snart iväg på innebandyträning, blir uppdatering sen.


<3

lucas karlsson är en trogen läsare av min blogg, men vågar inte erkänna det!

mathilda says:
men kommentera min blogg då!

Lucas. says:

vill inte

mathilda says:

jooooooo

Lucas. says:

då vet ju folk att jag läser

mathilda says:

jag tänker skriva de i nästa inlägg ;)

Lucas. says:

tönt


torsdag & besök på Byarums skola

Dagen började bra, hann till och med äta frukost och dricka te. Som vanligt kom den gröna bilen och hämtade upp mig och zulle som idag åkte med och turen till skolan var i full gång. Savage Garden har numera blivit "the band" att lyssna på i bilen, känner dock att savage garden perioden snart kommer att komma till sitt slut då vi snart lyssnat sönder skivan. Väl framme samlades profilerings gänget och började sin promenad mot Byarum. As always frågade vi Jonte: Kan man ha converse? Han svarade ja, och så blev det. Nu vet vi till nästa gång, man kan inte ha converse om man ska gå till Byarum, leka med barnen där och sen gå hem. resultat blev ont i fötterna och skoskav, en stor blåsa! Man brukar kunna lita på Jonte, men idag var det fail från hans sida när han svarade ja. men vi tycker om honom ändå! Väl framme fick vi presentera oss för förskole eleverna, med ett namn och vad vi var bra på. En liten tjej var bra på teckenspråk, för hon gillade inte att prata, alltid något! Sen blev det för barnen och oss den efterlängtade rasten. Fotboll givetvis, och som en forna fotbolls spelare var jag med, och även anna. Fick en boll rätt i ansiktet, ganska gött och sedan dribblade en liten kille av mig, ännu roligare. Det var typ inkast hela tiden och vart femte minut skrek en liten kille"samla lagen" så skulle laget samlas vid var sitt mål för att alla skulle komma ihåg vilka som var med vilka i lag, några västar fanns inte med i leken förstår ni. Efter detta begav vi oss hemåt, barnen ville dock att vi skulle komma nästa rast, lite gulligt. En halv timma senare och ännu ett skoskav var vi tillbaka i skolan, käkade mat i solen för första gången! :) och pratade festminnen och annat. riktigt mysigt. och enligt Lucas sitter gamla förälskelser i och vi var för dagen ett par, från hans sida iallafall. Tyvärr killen, vi två är inte som salt och socker, lady och lufsen, kanel på gröten eller masken på kroken.


fel sko val


gröna bilen

 

 








en rosa lila gris


för vi har snart tagit studenten


den 12 juni är dagen då vi kommer lämna en fin tid och en kär skola bakom oss. Många kommer påbörja sommaren med en ovisshet om framtiden samtidigt som många andra har planer sedan en lång tid tillbaka.

vi kommer tillsammans stå där på fenix altan i väntan på att få gå ner till våra nära och kära. En mycket saknad och begåvad person kommer dock inte att stå där och blåsa i visselpipan tillsammans med resten av nv gänget, men vi hoppas alla att du på något vis finns där med oss, såsom du borde göra det. & vi tänker på dig. Vi tänker på hur ditt liv kunde sett ut, vilka enormt stora framtidsplaner du kunde ha haft. Lika snabbt som vinden försvann dessa dagen du dog för några månader sedan, men inte lika snabbt kommer vårt minne av dig att suddas ut. Tillsammans kommer vi på något sätt att ha tagit studenten.

för vi har snart tagit studenten och framför oss har vi en tid som vi alla väntat på och samtidigt fruktat.

jag känner att

 

min bar kunde för tillfället vara fylld med bättre saker.

en ny tanke som kan vara aktuell att genomföra, observera kan.

det blev en heldag med fröken friberg and the famous green car. Förövrigt är den bilen nästan vårt hem? Jag tackar annas mormor britta för att hon lånar ut vår kärlek till fröknen så länge hon vill. Vi begav oss till stan för att shoppa och sedan bege sig till affären där min balklänning was born. Fin fin var den och efter lite nålar här och där satt den som den skulle. jag har även sprungit runt vår kära hjortsjön och det var hell i början, sen blev det heaven. Så nu sitter jag här, käkar äpple och är allmänt nöjd över inköp och insats.

Jag har en ny tanke som kan vara aktuell att genomföra. Jag ska börja att ha med kameran varje dag och bildblogga mer istället för att textblogga som jag gör, eller så blir det en kombination med mycket mer bilder än vad jag publicerar nu. Så imorgon hänger min svarta fina kamera med till skolan, samma svarta fina kamera som under en fest tappades och fick en spricka över hela displayen. Jag kan säga er att det är svårt att få med allt på bild när man inte ser vart man tar på, men det är sånt man lär sig leva med. eller så köper man ju bara en ny, ett ganska okej alternativ. men jag vill inte svika min kärlek. Alla förhållanden har väl sprickor? Jag kommer säkerligen glömma den hemma dock, så jag skriver en lapp och lägger på bordet.

Snart beger sig larsson tjejen till England för att stanna där i fem veckor på sin praktik, kommer att sakna henne väldigt mycket samtidigt som jag är lite avundsjuk. Är också avundsjuk på lilla soffan som är i helsingborg på sin praktik och bor tydligen i en skitfin lägenhet med allas deran Olle. :) Jag saknar dig Sofia!


tröja från gina , byxor från bobbys och en ring från hm.



Är det så här man ska använda dem eller?


 Vi kör på det.


en darkhair period






kombination

Att det är sjukt hur mycket serier jag följer, filmer jag kollar och hur mycket annat jag gör. Om jag skulle berätta hur mycket jag följer skulle jag klassas som en tönt /nolifer, men grejen är den att jag kollar nattid, då mina vänner sover eftersom dem går och lägger sig för tidigt och jag sitter vaken. Just nu ligger samantha who på topp fem listan tillsammans med desperate houswives, greys anatomy, one tree hill och gossip girl. Hade det kommit nya avsnitt av sex and the city hade den givetvis snott första platsen. Jag kollar inte bara för att det är kul och att man också vill leva "det livet", jag lär mig en hel del. Och genom dessa programmen har man även blivit visare då det gäller kärlek och värderat saker på olika sätt. Har du inte också velat se ut som Gaby i desperate housewives? Velat ha Chad michael murray till din man eller leva livet som Samantha i sex and the city? Jag hade velat ha Haleys röst, Serenas uppväxt,  Brookes utseende, Susans beteende, Gabriells hus, Carries skor & kläder, Edies bil och Peytons man. Vilken kombination det hade varit.

         


du får stå kvar

även om du tog tillbaka allt som du har sagt, skulle det inte spela någon roll. Även om du grät och sa förlåt så skulle jag inte se på dig på samma sätt. du får stå kvar, för jag går nu, ja jag går nu.


billigt, bra & inte onyttigt utan socker!


vi pratar givetvis om te, på hög nivå.

sammanlagt

fyra månader, två veckor. detta måste vara något slags personligt rekord.

give me a second

I wanna love you


hålla hårt eller aldrig släppa taget

jag kommer någon gång att förlora dig för alltid. En dag kommer våra vägar att leda till olika håll. Vi kanske inte kommer att ses på ett år, flera år eller kanske tio. Vi kanske kommer att hålla kontakten ett tag men till slut tror jag att den bryts helt. För att sedan tas upp någon gång ibland för att träffas en gång om året, kanske. På något dumt och korkat sätt kommer jag nog alltid känna något speciellt för dig, och du känner nog samma sak för mig.

Allt vi upplevt tillsammans kommer jag att bära med mig och jag kommer att minnas hur du såg ut den dagen jag insåg att jag älskade dig. Jag kommer minnas hur ont det gjorde. Med dig kommer jag förknippa kärlek och sorg men jag kommer också att minnas dig som den stora första, som tog mig med storm såsom ingen annan hitills har gjort men förhoppningsvis kommer att göra. Någon dag kommer vi alla att förlora dem vi håller varmt om hjärtat, men vi kan välja att förlora dem närsom helst eller hålla dem hårt och aldrig släppa taget. Vilka väljer du att hålla taget om?


och vi lever inte i en fantasivärld

nu har jag kommit hem från ännu ett pass från scharken, idag blev det bara tio timmars jobb, det var inte mycket i jämförelse med gårdagens pass. det är banne mig ett slavgöra vi utför där inne, men det klickar fett i kassan och det gillar vi. Idag var det även fribergs första pass på danish vilket gjorde dagen bättre:) började vid två men tidig som jag var fördrev jag tiden med sebban som arbetade flitigt. + är att man börjar känna många på jobbet och att fia anna och sebastian jobbar där. nu sitter jag här helt slutkörd efter att ha packat lövbiff och massa lever och hjärtan och ska kolla en film, och ladda med skönhetssömn [eftersom de finns många pojkvänner på jobbet] inför morgondagen som kommer att fyllas med en lång dag på jobbet med anna panna igen :)

den oskicklige smeden klandrar järnet

Jag tror inte att det endast finns en "rätte" person där ute. Jag tror att det finns många att älska och att leva livet med. Givetivs kommer det att finns dem som betyder mer än de andra och som tar dig med storm på ett annat sätt än tidigare älskvärda personer har gjort. det är dessa personer som kommer att få oss att tro att vi inte längre kan älska på samma sätt när hon eller han lämnat eller försvunnit från oss. att ha älskat storslaget och att se det försvinna betyder inte att du inte kan hitta den känslan igen. vi skyller på oss själva när vi blir övergivna, jag har själv gjort det och kommer säkerligen göra det minst tio gånger till Jag kunde gjort det annorlunda, jag kunde varit sådan, jag kunde släppt till mer. Man får ju faktiskt offra sig. Man ska offra sig såsom någon annan offrar sig för dig och inte mera.
den oskicklige smeden klandrar järnet precis som vi skyller på oss själva,

men vi är inte oskickliga på samma sätt, vi är kunniga på vår sak men oskickliga på att gå vidare och lägga skulden på någon annan.

men alltså jonte, kan man gå i converse?

ni kan inte fatta hur kul vi hade! i söndags för precis en vecka sen (dålig uppdatering jag vet, skyller ännu en gång på den kära: växthuseffekten) åkte vi till idre. många på bussen var bakis eftersom det var dagen efter ivans fest men duktiga som jag och anna var, så var vi nyktra ocg agerade bra förebild? :) bussresan gick oväntat snabbt och när vi hade checkat in våra rum i den stora lägenheten började min matgrupp som bestod av anna, patrik, sebbe och hjalmar att laga köttbullar och makraroner, som skulle komma att bli ganska misslyckade. efter endel klagomål och ganska mycket hackande på de kletiga makaronerna var maten typ slut och vi diskade, vi hade iallafall gjort vårt med maten. kvällen var ung och det blev mys med film & chips, [fan för chips och dess underbara smak].

Måndagen började med skratt, som alla andra dagar. Efter sex timmars sömn och en himla massa drömmande om elefanter och spekulationer om de kan bära hus? så drygt, vaknade jag och anna och gick upp först och för tidigt, som alla andra kommande dagar, haha. vi åt frukost och sedan när alla var ready bar det av mot backen för att vår matgrupp skulle hålla en redovisning om hur man tar på sig skidor, reser sig upp när man trillat och hur man åker lift. Den redovisningen mina vänner, den var inte bra. När redovisningen som inte höll någon klass alls var klar var det fri åkning. & snowboardåkningen satt i benen och min älskade nyvallade bräda var power. dagen var underbar och eftermiddagen bestod av skidorientering :) Väl uppe på toppen skulle vi bestämma oss för vilken backe vi skulle åka.
- Men anna vi kan åka Glader, [uttalades glader som glad - er.]
- Men asså mathilda jag tror den heter Glader [uttalas på engelska]
- nej anna den heter glader!
- Men nej den heter glader [uttalas på engelska]
- Men nej Anna, backarna heter efter snövit och de sju dvärjarna.
- Aha

Anna : Vill du åka slalom 1 & ett slalom 2?
Mathilda: Nej dem heter svarten 1 & svarten 2, och ja jag vill åka dem. 
 
På tisdagen var vi med skidlärare på deras lektioner :) Jag och anna hamnade i en knattegrupp och det var hur mysigt som helst. En liten tjej luktade ros enligt henne själv och en kille trängde sig hela tiden. En annan längtade och lipade efter mamma medans ungen jämte, hon åt snö.

Onsdagen hade många höjdpunkter :) en av dem var när vi satt i sittliften som gick upp till toppen, haha skrattar när jag tänker på dig. Patrik får för sig att vi ska ropa jävla blattar till ett gäng på charlies, för uppe i liften, där ser ni, där kan dom inte ta oss. - fast då kanske dom drar fram pistolen. Och då är de jäääävligt tråkigt att sitta fast i en lift. Ca en minut efter detta utbrott har han bytt humör och säger. åh vilken gullig liten hund, till en hund som egentligen var ganska ful. schizo? :)

Onsdageskvällen var fest! Bowling först och utan något medtag av alkohol till idre fick vi tjejer sticka till utsikten och förfesta innan killarna som hade med sig dricka kom. det blev en förfest med okända killar som var ganska jobbiga, men jag blev bjuden på dricka så vad tusan! kvällen var skitkul och vi ville få ut så mycket som möjligt av pengarna, så vi tänkte visa honom hundralappen. haha. Trevligt var också att träffa linis på krogen då hon också varit och hälsat på oss i lägenheten och berättat om sitt jobb som skidskolelärare där och så:)
- Men visa honom hundralapppen då! Jag kan göra det.
När krogen stängde vid två gick anna och jag hem, men fattade inte riktigt varför när vi kom dit. Vi var fortfarande fulla och insåg att vi inte kunde gå och lägga oss så här! Så ut bar det igen för att i mjukis bralls möta sebbe lucas patrik och gänget i skidliften, klättrandes i converse och för hög snö nådde vi också toppen. sedan bar det hem till lägenheten för efterfest som var den roligaste någonsin. den bestod av att döda en ost och sedan äta upp den, käka ketchup, korv och ostkastning med jonte och rasmus.

rubriken är ett internskämt som handlade om vilka skor man kunde ha på krogen i fjällen, en väldigt dryg fråga jag ställde, som vanligt.

På torsdag vaknade vi bakis och var tvugna att gå upp vid sju, det var inte heaven. en mysig bussresa hem var slutet på vår resa.

som en avslutning ett citat från håkan angående annas smeknamn under resan.

- ambulanser bråkar gå före vanliga bilar / håkan josefsson









RSS 2.0